Чорнобиль: сьогодні 31 рік після катастрофи

/Files/images/2016-2017/new/mariupol-uchastvoval-v-mirovom-proekte-po-sozdaniyu-ukrytiya-2-dlya-chernobylskoj-ae-s-video.JPG

Хвилиною мовчання та дзвоном вшанували пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС - найбільшої в історії людства ядерної катастрофи.

Поминальний молебень і церемонія покладання квітів до Меморіального кургану "Героям Чорнобиля" почалися близько о пів на другу ночі, в той самий час, коли 31 рік тому прогриміли вибухи в 4-му енергоблоці та відбувся колосальний викид радіоактивних речовин.

Опроміненню піддалися території України, Білорусії, Росії та ще 14 європейських держав. Мужність і героїзм ліквідаторів дозволили уникнути ще більш страшних наслідків. Багато з них загинули.

В цьому році в Чорнобилі завершуються роботи на об'єкті "Укриття-2". Зруйнований реактор разом зі старим саркофагом накрили сталевий аркою - вона буде захищати навколишнє середовище від радіації не менше століття. Передбачається, що за цей час з'являться технології, за допомогою яких залишки реактора можна буде поховати без участі людини.

У 2003 році 26 квітня було проголошено Міжнародним днем ​​пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

 
    	
Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.